Taiwan Tourism: digitaal magazine

De uitdaging

Hoe kunnen we Taiwan aan het Nederlandse publiek presenteren als een geweldige fietsbestemming? Dit was de vraag die Contention kreeg voorgeschoteld van verkeersbureau Taiwan Tourism.

De oplossing

Het verkeersbureau omarmde het voorstel om een digitaal magazine te maken en dit via DM en social media te verspreiden. Het magazine omvat een fietsreportage in Taiwan, een overzicht van tien hotspots op het eiland, tips om veilig en comfortabel te fietsen en quotes van profwielrenners die in Taiwan hebben gekoerst. Alles ondersteund met mooie foto’s, filmpjes en infographics. China Airlines en FuturumShop maakten het project mede mogelijk.

Taiwan Tourism

Caroline Bollrich, Taiwan Tourism: “Nederlandse fietsers kunnen zich een voorstelling maken bij fietsen in de Ardennen of Alpen. Maar Taiwan? Onbekend maakt onbemind. Met deze online special hebben we dat kunnen veranderen. Dankzij de slimme distributie die Contention voorstelde, zijn we bij een relevant fietspubliek onder de aandacht gekomen.”

Resultaten
Beeldvorming

De online special heeft bij het Nederlandse fietspubliek bijgedragen tot een andere beeldvorming. In Taiwan worden niet alleen fietsen gemaakt, maar kun je ook toertochten maken door adembenemende natuur. 

Leads

Een speciaal Taiwan-fietsarrangement leverde veel clicks op naar de website van de betreffende touroperator.

Samenwerking

Met deze online special  bracht Contention relevante partijen in de reis- en fietsbranche bij elkaar, wat tot nieuwe vormen van samenwerking heeft geleid. 

Scroll naar top