CCC-Liv: digitaal magazine

De uitdaging

CCC-Liv, een Nederlandse profploeg in het vrouwenwielrennen, vroeg aan Contention hoe zij haar wielerploeg op een vernieuwende manier kon presenteren aan wielerliefhebbers en media in Nederland, Polen en de rest van de wereld.

De oplossing

In samenwerking met CCC-Liv goot Contention de jaarlijkse ploegpresentatie in het aantrekkelijke jasje van een digitaal magazine. Op een trainingskamp in Zuid-Spanje creëerden we fantastische content. We interviewden rensters en ploegleiders, schoten mooie beelden van de omgeving en filmden de sporters terwijl ze de flanken van de Coll de Rates beklommen. Met het oog op de sponsors van CCC-Liv integreerden we winacties in het magazine en maakten we een slim verspreidingsplan.

CCC-Liv

Eric van den Boom, CCC-Liv: Wielrennen is een sport van mooie verhalen. De belangrijkste verhaallijnen van onze wielerploeg hebben we geprobeerd te clusteren in een professioneel, tweetalig teammagazine. Daarmee hebben we veel wielerliefhebbers in binnen- en buitenland verrast. Het heeft eraan bijgedragen om onze ploeg en het vrouwenwielrennen op de kaart te zetten. Contention hielp ons van A tot Z. Van het allereerste idee tot en met de realisatie en de statistieken. Over de vernieuwende aanpak en de resultaten zijn we erg tevreden.”

Resultaten
Bereik

Het effectieve bereik mag er zijn: enkele honderdduizenden views in de eerste zes maanden na lancering. Via direct-mail, social posts en free publicity kwam dit magazine onder de aandacht bij wielerliefhebbers wereldwijd. Met een gemiddelde leestijd van zes minuten.

Imago

Het online teammagazine heeft positief bijgedragen aan het imago van de wielerploeg. In het peloton zet CCC-Liv de toon met een vernieuwende en vooruitstrevende aanpak. Dit online magazine sluit daar naadloos op aan.

Relatiebeheer

Het teammagazine heeft gezorgd voor sterkere binding met sponsoren en partners. Hun verhalen zijn op een aansprekende manier in het magazine verwerkt. Zij konden het magazine en afzonderlijke pagina’s ook benutten voor hun eigen marketing.  

Scroll naar top